Diensten » Agrarisch loonwerk » Maisoogst

Maisoogst

Sturris Laren B.V. voor een efficiënte maisoogst


De hakselaar van Sturris Laren B.V. is uitgerust met een “Mastercracker” korrelkneuzer. Deze korrelkneuzer kent de volgende voordelen:

Doordat de Mastercracker korrelkneuzer anders gebouwd is dan een “normale” korrelkneuzer wordt de maïskorrel niet open gescheurd maar volledig in een groot aantal stukken gebroken.
Volledig gebroken korrels zorgen ervoor dat zetmeel beter verteerd wordt en de magen en het darmstelsel van de koe alle energie uit de maïs kunnen benutten.

Dit wordt bewezen door de mest, er staat veel minder tot geen schuim meer op de mest in de kelder, dus geen onverteerd zetmeel. Ook bij het uitrijden is het duidelijk te zien. Er zullen geen vogels meer zijn, er zijn immers geen hele korrels meer te vinden in de mest, dus niets om mee te pikken voor de vogels.
Ook is het met de Mastercracker mogelijk om op een grotere haksellengte te hakselen voor meer structuur terwijl de korrel toch in veel stukken gebroken wordt.

Alle maïskorrels zijn volledig gebroken terwijl er voldoende structuur in het voer zit.

Door melkveehouders in Nederland is al bewezen dat door het gebruik van de Mastercracker er een besparing op de voerkosten kan optreden van 1 eurocent per liter melk!

Sturris B.V. werkt dit seizoen ook weer met aangedreven silagewagens, deze wagens hebben een aantal grote voordelen. Zo is in het land ook bij natte omstandigheden goed door te rijden en hoeft de combinatie om te lossen op een hoge kuil niet naar boven gesleept te worden. Dit scheelt weer kostbare tijd en geld!

 

 

NIEUW BIJ DE MAIS-OOGST  (sept 2017)

Shovel met maisschaaf en daartussen een drukwals, voor een optimale kuilverdichting en -verdeling (kan ook op zware trekker uitgevoerd  worden).
Door deze nieuwe maisschaaf in combinatie met onze aangedreven assen op de silagewagens zorgen met elkaar voor een perfect verdichte kuil.

Dankzij onze aangedreven silagewagens word er niet reeds aangereden mais weer los gekrabd met het oprijden van de kuil en lossen we altijd over de volle lengte van kuil een dun laagje mais, dit levert tijdwinst op en werkt dus kostenbesparend.

Onze hakselaar is uitgerust met droge stof meting en tonnage registratie en houden dit per perceel bij.

 

 

 

×
MENU